fredag 20. juni 2014

Tortillalefser, vår redning på fredagskvelden

Hjemme har vi alltid liggende noen tortillalefser i reserve, er de åpnet kan de ligge i fryseren. Fordi det er så enkelt og raskt å finne noe i kjøleskapet, steke det og så pakke det inn i lefsene.
Vi pleier også å bruke enten rømme, eller en amerikansk Ranch dressing inni samtidig. Kjempegodt! Denne dressingen kan brukes til andre ting også, feks smør den ut på brødskiver under kjøttpålegg og grønt.

Her er 2 forslag vi nylig har prøvd og som kan anbefales:

Den første lagde vi med speltlomper fra Buer og er vegetar, den andre er vanlig tortillalefse fra Santa Maria. Lomper er litt løse og går fort i stykker, men disse smaker godt syns nå jeg.

Vegetar burrito

Oppskriften har ingen mengder, men sånn ca 3-400 gram fyll til hver person er passende. Så får man jo se hvor fulle lefsene skal være.

Speltlomper fra Buer 

Vi brukte følgende:
Gul paprika
Rød paprika
Grønn paprika
Maiskorn
Sopp
Rødløk
Hvitløk
Sukkererter 

Krydder:
Salt og pepper
Ett dryss med buljongpulver
Evt: En dash med tacosaus. 

Toppings:
Svarte oliven
Feta ost

Vi brukte her faktisk norske lomper. Dvs speltlomper fra Buer. Man kan her velge blant diverse ingredienser alt etter smak og hva man har. Smaken kommer mye av krydder og saus som man har oppi. Bildet viser før vi ruller sammen. Ikke bruk for mye fyll, da blir det bare søl.

Fremgangsmåte:

Alt av grønnsaker kuttes i skikkelige små biter og stekes raskt i stekepannen. Krydre og smak til med salt, pepper og evt cayennepepper + tacosaus.Oliven og fetaost deles opp.Lompene legges på tallerken og legg på ett par skjeer med fyll. Ikke for mye. Toppes med oliven og fetaost. Rull eller brett sammen.Server.Alternative fyllFinhakkede nøtterKikerter og bønnerRosinerAndre vanlige grønnsakerYoghurt og creme fraiche som toppingGrønn salat


Bacon tortillas med ranch dressing

4 porsjoner

8 tykke skiver bacon
4 store tortillalefser eller 8 små
8 ss ranch dressing
1 stor avokado i terninger
1 stor tomat i små biter
1 liten hodesalat, reven 

Ranch dressing
2,5 dl majones
1,5 dl rømme
1 ss frisk gressløk, hakket
1 ts tørket persille
1 ts tørket dill
1/4 ts hvitløk pulver
1/4 ts løk pulver
1/8 ts salt
1/8 ts sort pepper 

Valgfri tilsetning:
Litt cayennepepper
ett par dråper Worcestershire saus

Fremgangsmåte:

1. Stek bacon til det er sprøtt og evt del i biter. Sett til side.
2. Varm tortillasene i mikroovnen, ca 10-15 sek på hver.
3. Spre ut 2 ss dressing på tortillaen. Legg på resten av ingrediensene og rull i sammen. 

4. Ranch dressing
I en bolle blandes alt i sammen, smak til med evt mer krydder/urter. Settes kaldt i ett par timers tid før bruk.

















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar