mandag 23. juni 2014

Surr kyllingen inn i bacon



Vi har begynt å surre bacon og spekeskinke rundt alt mulig før vi griller det, og for ett resultat!
Dette er en enkel måte å få bedre smak i både kjøtt og fisk på. Om en bruker bacon eller spekeskinke er smak og behag, men her brukte vi bacon. Og putt noen kvister Rosmarin inn som en topp på verket. Rosmarin har mye smak og en fast plass i kjøkkenvinduet vårt.


Grillet kylling med rosmarin surret i bacon

Grillet kylling med rosmarin surret i bacon.
4 porsjoner
4 kyllingbryst uten skinn og ben
4 tykke skiver bacon
4 stilker rosmarin

2 ts hvitløkpulver
1 dash salt
1 dash pepper

4 porsjoner kokt ris
Grønn salat

Rull kyllingbrystene i hvitløksalt, salt og pepper. Legg en stilk rosmarin på hvert bryst. Surr så en skive bacon tett rundt og hold den på plass med en trepinne(tannpirker) evt hyssing som tåler varme.
Smør grillrista med olje og varm opp grillen. Når den er blitt varm legges kyllingen på. Ikke for nærme ilden. Stek til den er gjennomstekt, ca 10 min på hver side. Sjekk med en gaffel, hvis saften som kommer ut ikke er rød, men klar så er den ferdig. Pass på så det ikke blir svidd.
Ved servering fjernes tannpirkeren. Ris og salat. Eller annet tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar