lørdag 22. februar 2014

Middagssalat eller matsalat, enkel middagsløsning.


Middagssalat er noe vi tyr til med jevne mellomrom her hjemme. Middagssalat eller matsalat er rett og slett en salat med ekstra ingredienser som metter og gjør den til en fullverdig middag. Dette er en rett det fins mange variasjoner av, men noen ingredienser går igjen. Og vi bruker ofte ett felles utgangspunkt, og så varierer alt etter hva vi har i kjøleskapet eller har lyst på.
Og så er dette en grei måte å bli kvitt rester på.

Basis ingrediens:

Her har vi det vanlige: Vanlig salat, tomater, agurk, mais, paprika, spirer osv.

Og så det som metter. Hoved- ingrediensen:

Kokte poteter, kokt pasta, stekt kylling, kokt skinke, kokt egg, ost, kokte bønner osv.

Ekstra smak i selve salaten: Smak ingrediensen.

Knust hvitløk, finhakket chili, stekt løk, svarte oliven, salt og pepper

Dressingen:

Vi lager enkelt en dressing med rømme/creme fraiche og litt krydder (slike ferdige krydderposer for rømmedipp funker greit). Jeg syns ikke slike eddik/olje dressinger (franske) fungerer i disse salatene, men smak og behag.

Fremgangsmåten:

Dressing:
Rør sammen dressing først. Den blir ofte bedre om den står litt i kjøleskapet. Vi har funnet ut at en enkel måte å gjøre det på er å bruke rømme/creme fraiche evt litt kesam. Og så bruke disse ferdige krydderposene med dipp krydder! Smak litt på den så smaken ikke blir for sterk. En ide er å røre sammen med tacokrydder

Hovedingrediensen:
Kok og stek ferdig det du ønsker. Poteter, kylling, pasta, egg, bønner osv. Bruk feks ferdig kokt skinke. Kokte bønner er fint fyllstoff:)
Kutt dette i små biter/strimler.

Ekstra smak:
Her pleier vi å ha i litt hvitløk, oliven og evt finhakket chili. Stekt/rå løk går og an.

Anretning:
Kutt basis ingrediensene i biter/strimler. ha de i en stor bolle. Rør inn hovedingrediensen blandet med ekstra smak. Pynt med feks egg ol.
Server med dressingen ved siden av.

Og så ett par aktuelle oppskrifter:

Lett-matsalat
Enkel middagssalat
Kyllingsalat med dressing
Mettende pastasalat


Lykke til.
mvh Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar