fredag 28. februar 2014

Friterte fiskegoujoner av Skrei!

Vi har hatt en del skrei her hjemme i de siste ukene, men bare kokt og stekt på vanlig måte. Men vi kom over en oppskrift på noe som het fish goujons, som rett og slett er friterte fiskepinner. Og vi så umiddelbart at her kunne vi bruke resten av skreien.

Vi lagde en majones og en ekstra fiskesaus til denne. Fiskesausen har dere her på denne linken:
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/John-Olavs-fiskesaus



Oppskriften på fisken med majonessausen er:

Vi hadde ca 400 gram skreifilet
1 egg
3 ss hvetemel
1/4 ts cayennepepper
Salt og pepper
Frityrolje
Sitron til pynt.

Majones.
6 ss majones
2 knuste fedd hvitløk.

Bland majones og hvitløk. Sett kaldt.
Lag evt fiskesausen nevnt over.

Varm opp frityrgryta eller evt olje i stekepanna.
Kutt fisken i strimler.
Vend dem i lettpisket egg, renn av litt og så rulles de i melblandingen(mel, pepper, cayenne og salt).
Friteres/stekes gyllenbrune. Går ganske fort ca 5 minutter.

Server som på bildet med majonesen i en skål ved siden av. Ypperlig TV snacks som er litt sunn og litt lavkarbo:)

Tips:
Om en ønsker de ekstra crispi kan en og bruke brødsmuler i dyppeprosessen. Brødsmuler med litt sesamfrø er fine greier. Da blir det først mel, så egg og til slutt brødsmuler.

Tips2:
Vi har lagt vår elsk på dippsaus av majones og ketchup. Dette brukes en del i andre land og smaker godt. Sikkert ikke så sunt, men samme det! Rør sammen 70/30 majones/ketchup.

Lykke til
Hilsen Knut






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar